Μια πανεύκολη συνταγή, αφιερωμένη σε εργένηδες, φοιτήτες, ''αιώνιους φοιτητές'', αργόσχολους με έφεση στην μαγειρική και σε όποιον άλλο θέλει αρτοσκευάσματα της ''ώρας''..
Θα τη γράψω και στα εγγλέζικα (όπως λένε και οι παππούδες μας) γίατι πιστεύω οτι αξίζει να έχει διεθνή(!!!) προβολή.
Beer bread!!- Ψωμί μπύρας(μην την πιείτε,...ψήστε την!)
ingredients (for a normal cake tin)-συστατικά για μία φόρμα κέικ:
1 bottle of lager beer (500ml)- 1 μπύρα lager των 500ml
1 packet of self-raising flour - 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κόκκινη φαρίνα)
2-3 soup spoonfuls of sugar- 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 small level spoonful of salt - 1 κοφτή κουταλιά του γλυκού αλάτι
optional: If you like you can add , nuts, mastic or aniseed and quaqer oats..
προαιρετικά: προσθέστε καρύδια κοπάνισμένα ..μέχρι θανάτου, μαστίχα Χίου ή γλυκάνισο και κουάκερ.
Just put all the ingredients together, blend them well and you put the mixture in a cake tin smeared all inside with olive oil.Bake it in an average oven (about 175 C) for about 50minutes and it's ready!
Ρίχνετε τα υλίκα σε ένα μπωλ, τα ανακατεύεται καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα και τα ρίχνετε στην φόρμα του κέικ, την οποία έχετε αλείψει με λάδι.Ψήνετε σε μέτριο φούρνο (στους 175 C περίπου)για 50 λεπτά και είναι έτοιμο!
Bonne appetite!
3 σχόλια:
ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΠΑΜΠΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗΣΑ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΙΓΜΑΤΟΣ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΕΝΙΟ ΚΟΥΤΙ ΜΠΥΡΑΣ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΤΙΝΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ. ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΩ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΟΛΙΣ ΕΝΤΟΠΙΣΩ ΤΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΡΙΞΑ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
ΑΓΑΠΗΤΕ SIMAO ,Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΗ.. ΙΣΩΣ ΑΝ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΙΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ! ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΣΟΥ..
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια,το blog σου είναι πολύ ευχάριστο.Keep up
Δημοσίευση σχολίου