25 Μαΐου 2010

We lost LOST!!


Μετά το πέρας 6 χρόνων, η σειρά που κράτησε στους απανταχού Losties συντροφιά όλο αυτό το διάστημα, έγραψε προχθές τον δικό της επίλογο.
Οι γνώμες των τηλεθεατών για την κατακλείδα μιας εκ των πιο πολυσυζητημένων σειρών ever, αγγίζουν όλο το φάσμα των απόψεων, από επικό μέχρι αναμενόμενο και μη αντάξιο της σειράς.Εμένα προσωπικά-αν και σχετικά απίθανο να ενδιαφέρει και πολλούς- με βρήκε κάπου στο ενδιάμεσο (πολύ πιο κοντά όμως στο επικό, συναρπαστικό), μιας και μας άφησε αρκετά ερωτηματικά και απορίες- όπως άλλωστε ήταν και η πάγια τακτική των συντελεστών της από την αρχή.Πάντως δύσκολα κάποιος θα αρνηθεί ότι δεν συγκινήθηκε από το τελευταίο διπλό επεισόδιο. Επίσης σε κάθε τακτικό θεατή της σειράς αδιαμφισβήτητα άφησε μια αίσθηση μελαγχολίας καθώς 'αποχωρίζεται' χαρακτήρες και καταστάσεις με τα οποία 'δέθηκε' για χρόνια.

Προσπαθώντας τώρα να ερμηνεύσουμε και να συνδέσουμε όσα παρακολουθήσαμε επί 6συναπτα έτη δύσκολα θα καταλήξουμε σε ασφαλές συμπέρασμα.Τελικά όσα διαδραματίστηκαν στο νησί συνέβησαν πραγματικά ή μήπως δεν υπήρχαν επιζώντες μετά την πρόσκρουση του αεροπλάνου(όπως ίσως άφησε να εννοηθεί η τελευταία σκηνή με τα συντρίμμια στην παραλία);Η παράλληλη πραγματικότητα που βλέπαμε σχεδόν για κάθε χαρακτήρα μας στις δύο τελευταίες σεζόν αν θυμάμαι σωστά, έδειχνε το πώς θα συνεχιζόταν οι ζωές όλων των επιβατών της περίφημης Oceanic 815 εάν δεν συνέβαινε το ατύχημα? Έφυγαν ποτέ από το νησί και πραγματοποιήθηκε άραγε η δεύτερη πτήση της Ατζίρα προς το νησί; Ποιός ήταν ακριβώς ο ρόλος του Γουίντμορ ;Και φυσικά ο κατάλογος των ερωτημάτων δεν τελειώνει εδώ.Πεποίθησή μου είναι ότι θα συζητάμε για πολύ ακόμα για την εν λόγω σειρά και αν δεν βγουν οι σεναριογράφοι να μας διαφωτίσουν για αρκετά σημεία προφανώς θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε πληθώρα εναλλακτικών ερμηνειών από φανατικούς Losties.
Όπως και να χει όμως όλοι οι XAMENOI στο τέλος αναίρεσαν μετά θάνατον τους τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό τους, αφού με την συνάντησή τους βρήκαν την γαλήνη που αναζητούσαν επήλθε η κάθαρση και μεταμορφώθηκαν σε FOUND.

Ας μην αναλωθώ όμως επιπλέον σε εικασίες και σενάρια.Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλων μας και ένα μεγάλο αντίο σε κάθε ήρωα της σειράς(άντε λίγο μεγαλύτερο στην Kate ...)!! Ευχή όλων των TV series addicted να υπάρξουν αρκετές τέτοιες σειρές και στο μέλλον.Προσωπικά από όσες παρακολουθώ το FRINGE στις 2 πρώτες χρονιές προβολής του,καθηλώνει και ίσως και να ξεπεράσει το LOST.Ίδωμεν...
Όσο για τα δικά μας τώρα, η κάθαρση και η λύτρωση από τα λογής δεινά που μας ταλανίζουν τελευταία είναι κατά τα φαινόμενα πολύ μακρινή, και τίθεται εν αμφιβόλω η έλευσή της.

Κάτ'εμέ η καλύτερη σκηνη απο το φινάλε της σειράς...

1 σχόλιο:

desa είπε...

γιατί δε σβήνεις όλες αυτές τις μαλακίες? καλούτσικη σειρά αλλά...