06 Μαρτίου 2010

And now what?Μετά την πρωτοφανή κινητοποίηση για την απόκτηση ενός αντιτύπου της πολύκροτης μικρού μήκους 'ταινίας' ''Η σαμπάνια αναμεσά μας'', τα εξοντωτικά πλην αναγκαία πλέον φορομισθολογικά μέτρα που ανακοινωθηκαν την ίδια μέρα , δεν έτυχαν ανάλογης ευαισθητοποίησης.Συνεπώς κατά τα μέσα Μαΐου , όπου και αναμένεται ο έλεγχος επίδοσης της ελληνικής οικονομίας και πιθανότατα Β' πακέτο οικονομικών μέτρων, θα περιμένουμε εναγωνίως το sequel της ταινίας της Τζούλιας.
Οσον αφορά τώρα την ελληνικη οικονομία, δυστυχώς διαφαίνεται ότι θα ακολουθήσει ένας φαύλος κύκλος για σημαντικό χρονικό διάστημα, αφού με αρνητική ανάπτυξη και ανεργία στα ύψη, με συνεχή δανεισμό για αποπληρωμή προηγούμενων αυτοτροφοδοτούμενων χρεών με συνεχώς υψηλότερο επιτόκιο λόγω των συνεχών υποβαθμίσεων της ελληνικής οικονομίας, πολύ δύσκολα θα ξεφύγουμε απο την δίνη του χρέους. Στα ελάχιστα ενθαρρυντικά στοιχεία περιλαμβάνεται σιγουρα η προσδεσή μας στο άρμα του ευρώ, κάτι που πιθανώς ωθήσει τους λοιπούς εταίρους της ευρωζώνης σε μια βιώσιμη και εντος των 'τειχών' της Ε.Ε. λύσης.Κατι τέτοιο διαφάνηκε σήμερα και στα λεγόμενα του 'Μικρού Νικολά΄κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Παρίσι.
Μέσα σε αυτο των κυκεώνα αρνητικών εξελίξεων για την οικονομικές δυνατότητες όλων μας , πλήθος εξαιρετικών συναυλιών ανακοινώνεται για τους θερινούς μήνες.Ενδεικτικά:

Δυστυχώς, η περιορισμένη αγοραστική μας δύναμη, δεν μας επιτρέπει να παρευρεθούμε στο σύνολο τους, μιας και μόνο για τα εισητήρια θα χρειάζοταν περίπου 400 €. Δύσκολες αποφάσεις που θα παρθούν μετα απο ώριμη σκέψη.
Τέλος , σήμερα ειναι η μεγάλη μέρα του Hollywood, με την 82η απονομή των βραβείων Όσκαρ.
Μέσα στα πλαίσια της τζογαδόρικης διαθεσής μου, θα επιχειρήσω να προβλέψω το αποτέλεσμα μερικών κατηγοριών τους.
  • Καλύτερη ταινία: φυσικά το ΄Avatar', μιας και κατά την ταπεινή μου γνώμη, ταρακουνησε για τα καλά τα κινηματογραφικά ύδατα των τελευταίων ετών.
  • Καλύτερη σκηνοθεσία:εδώ θα επιλέξω ενα outsider, τον Quentin Tarantino για το 'Inglorious Bastards'.Παρόλο που ακόμα δεν εχω δει την εν λόγω ταινία, δηλώνω μεγάλος φαν του και θα επιθυμούσα να δω το αγαλματάκι στα χέρια του τόσο ευρηματικού και ταλαντούχου σκηνοθέτη.
  • Α’ Γυναικείου Ρόλου: Sandra Bullock για το 'The Blind Side'.
  • Α’ Ανδρικού Ρόλου: Jeremy Renner για το 'The Hurt Locker'.
  • Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων: Εδώ το 'Up' φαινεται σαν το καλύτερο στάνταρ σημείο της βραδιάς.
Κάπου εδώ λοιπόν, και εν'αναμονή χιονόπτωσης τις πρωινές ώρες, αποχαιρετω για σήμερα, με ευχές για τα καλύτερα σε καθε γωνιά της υφηλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: